Yobot Frozen Yoghurt tarjoaa hauskan ja terveellisen vaihtoehdon suomalaisten suosimalle jäätelölle
Elisabeth Heinrichs huhtikuu 4, 2012

Töölö on saanut hauskan turkoosin piristysruiskeen! Runeberginkatua koristaa nyt hiljattain avautunut Yobot Frozen Yoghurt niminen itsepalvelujogurttibaari. Jogurttibaari sinänsä ei ole Helsingin katukuvassa uutuus mutta itsepalvelukonsepti kylläkin. Jogurtinmakuinen ja rakenteeltaan pehmytjäätelön kaltainen ns. jähmettynyt jogurtti on jäätelön tapainen herkku, mutta jogurtti sisältää vähemmän rasvaa ja on koostumukseltaan kiinteämpi kuin jäätelö.

Yksin baaria pyörittävä sympaattinen amerikkalainen omistaja Tom Beidler opastaa tarvittaessa kävijää jogurttilaitteen käytössä, mutta itse kone ei eroa kauheasti pehmytkoneesta. Ajatus on sama: kahvaa vetämällä alas koneesta alkaa tulla jogurttia. Takaseinää koristaa kuvasarja joka kuvailee jogurttibaarin ostosprosessia: ensin jogurtti kuppiin, sitten lisukkeet päälle ja vaa’an kautta kassalle. Lempinimen Froyon saaneella jogurtilla on kaksi makuvaihtoehtoa: perusmaku vanilja ja viikoittain vaihtuva toinen maku, jonka valintaan pääsee vaikuttamaan Yobotin facebook sivulla!

Jogurttibaarissa voi valita kahden jogurttikupin välillä. Tärkeintä on muistaa että hinta muodostuu kupin sisällön painosta joten kun jogurtti on saatu kuppiin, ja on lisukkeiden vuoro, kannattaa ensin miettiä lisukkeiden painoa ennen kun kasaa niitä jogurtin päälle. Lisukevaihtoehtoja on paljon, nopeasti laskettuna peräti 22. Lisukkeet voidaan jakaa kolmen kategoriaan: makeita, terveellisiä ja eksoottisia. Suomalaisia lisukevaihtoehtoja edustavat esimerkiksi mysli, pätkis, missä x ja turkin pippuri karamellit. Omistajaa osaa kertoa että jogurttiannoksen keskihinta on n. 4€.

Lähde: Yobot Frozen Yoghurt

Itse jogurtti tehdään sekoittamalla italialaista jauhoa suomalaisiin maitotuotteisiin. Omistaja käyttää esimerkiksi Valion ja Ingmanin maitotuotteita jogurtin valmistuksessa. Suomalaisia vaikutteita löytyy myös seiniltä, kahvikoneesta ja valaisimista. Omistaja ostaa kahvinsa Kaffa Roasteryn kahvipaahtimosta ja valaisimia on suunnitellut Jutta Johansson. Hauskan ja ilahduttavan logon ja maskottiseinän takana on sarjakuvataiteilija ja graafikko Tommi ”Tex”Hänninen. Huikean graffitiseinän on toteuttanut Jussi Pakanen.

Oletko sinä jo antanut itsellesi luvan ihastua tähän jogurttibaariin?